divendres, 28 de febrer del 2014

Falta eficiència sanitària

Publica La Vanguardia
Les infeccions hospitalàries provoquen a l'Estat espanyol el triple de morts que els accidents de trànsit i generen una despesa extra anual de 700 milions d'euros als hospitals espanyols. És una de les conclusions extretes pel grup Hartmann en el seu estudi Solucions d'estalvi i eficiència per millorar la sostenibilitat del sistema sanitari actual, presentat fa poc a Barcelona.

Salut cobrarà pels duplicats de la targeta sanitària a partir de l'1 de març

Publica l’ARA
La taxa de 7 euros pels duplicats de la targeta sanitària del CatSalut s'aplicarà a partir de l'1 de març en els casos de duplicats per pèrdua, robatori o deteriorament. La targeta sanitària individual (TSI) continuarà sent un tràmit gratuït i estaran exempts de pagar la taxa els casos de rectificació de dades d'identificació personal i les renovacions periòdiques que gestiona l'Administració.

dijous, 27 de febrer del 2014

BORSA DE TREBALL: CALENDARI DE BAREMACIONS 2014

Les baremacions de caràcter ordinari per al 2014 estan previstes per als mesos de març, juny, setembre i novembre.
Les baremacions es realitzaran durant la primera quinzena del mes, excepte la de novembre que es realitzarà durant la segona quinzena. 

Una empresa reunirà tota la sanitat pública de Lleida o com trossejar l’ICS



En l’Acord de Govern, d’aquest dimarts 25 de febrer, s’ha aprovat encarregar al CatSalut unificar en un sol ens públic de gestió els centres sanitaris de dependència pública de Lleida, en un termini inferior a 6 mesos.

Tota la sanitat pública de Lleida –hospitals, CAP, centres sociosanitaris i de salut mental- formarà un ùnic ens jurídic “de naturalesa pública, propi i endependent”. En aquest ens, que s’ha de crear en el termini de sis mesos, estaran inclosos els serveis de l’Institut Català de la Salut, les entitats dependents de l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) –serveis que depenien abans de la Diputació de Lleida – i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB).

És el primer pas en ferm de la reforma territorial dels serveis sanitaris que es va proposar el Govern. La nova organització trossejarà la més gran d’aquestes institucions de la sanitat pública, l’ICS, en ens jurídics d’àmbit territorial i es podran associar com en aquest organisme de Lleida, amb els altres proveïdors públics de la zona. En el cas de Lleida, “aquest és un pas natural, perquè fa anys que els dos hospitals, l’Arnau de Vilanova, de l’ICS i el Santa Maria, de GSS, treballen coordinats i comprateixen bona part dels serveis i professionals”, segons manifesta el director territorial de Lleida Josep Pifarré.

Les decisions, els contractes de treballadors o les compres dependran exclusivament del organisme territorial nou. Aquest és el principal pas cap a l’anunciat trossejament de l’ICS, l’empresa més gran de serveis sanitaris de Catalunya.

El nou organisme, agruparà uns 4.000 treballadors.

dimecres, 26 de febrer del 2014

CONVOCATÒRIA DSI-P-2014



Ha sortit publicada la Resolució per la qual es fa pública la llista provisional de persones admeses i excloses de participar en el concurs específic de trasllat per a la provisió de places bàsiques de la categoria de diplomat/da sanitari/ària d’infermeria per a l’atenció primària (núm. identificació DSI-P-2014) de l’Institut Català de la Salut.

Les persones aspirants disposen d’un termini de deu dies hàbils comptadors des del dia 26 de febrer de 2014 i fins al dia 8 de març de 2014, ambdós inclosos, per tal de formular les reclamacions que considerin oportunes per esmenar els defectes relacionats amb les dades que consten a la seva sol·licitud d’inscripció i els requisits que motiven l’exclusió.

En cas que una persona interessada no consti a la llista provisional com a persona admesa o exclosa, a l’hora de formular la reclamació haurà d’adjuntar còpia del justificant de la inscripció.



dilluns, 24 de febrer del 2014

InformàtICS en Lluita



Privatitzar és la cessió d’una funció o servei prestat pel sector públic a una empresa privada.
En el cas de la reestructuració del servei informàtic de l’ICS estem parlant de privatització, com sindicat no ho compartim ja que al nostre entendre és injust, i la majoria dels cops, son mesures  ineficients.
Com ja es manifestava a l’escrit de presentació de les mes de 1.600 signatures adreçades al Director Gerent de l’ICS de data 24 de gener: “..demanem que el nombre de professionals informàtics de l’ICS que es mantingui sigui el més nombrós possible, a fi efecte de garantir la capacitat de l’ICS com a organització i mantenir la qualitat d’aquest servei, de gran importància, amb el màxim de garanties...”.
Si voleu tenir més informació sobre l’afectació d’aquest procés a l’Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat http://sanitat-icsc.blogspot.com.es/2014/01/la-gerencia-de-lambit-de-barcelona.html

Dubte raonable, és un terme jurídic, que el que planteja és l’existència d’un dubte que no es basa en la subjectivitat, sinó en fets i arguments, alguns d’ells:
  • Quant la Gerència d’AP de Barcelona, explicita el nombre d’afectacions que comportarà la reestructuració a Barcelona, difereix respecte al CTTI i Centre corporatiu en 6 o 7 professionals de mes en l’afectació del lloc de treball.
  • Gerència, tarden, 5 dies en reconèixer la diferència del nombre d’afectacions de professionals, del dilluns 27 al divendres 31 de gener. Argumenten que hi havia tasques que no estaven prou concretades, i per aquest motiu calia revisar el nombre de professionals afectats.
  • Volem pensar que el nombre d’afectacions en el personal informàtic ha estat fruit d’un estudi acurat de les tasques. Si és així se’ns fa incomprensible la diferència d’afectacions i entre Gerència i CTTI i Centre Corporatiu.
  • A nivell de Catalunya, el percentatge d’afectacions en aquest procés a personal de l’ICS és d’un 33% en canvi a Barcelona Ciutat d’un 52% dels professionals.
  • En data de 28 de gener es va fer arribar un llistat de tasques informàtiques, davant del dubte de saber per qui serien garantides, pel propi ICS o per les empreses privades.
  • Al nostre entendre l’afectació no hauria de ser superior a 18 professionals, segons els propis criteris establerts pel CTTI.
Ens cal que es mantingui  un nombre de professionals informàtics propis de l’ICS que sigui el més nombrós possible, a fi efecte de garantir la capacitat de l’ICS com a organització i mantenir la qualitat d’aquest servei, de gran importància, pel desenvolupament de les feines per a la resta de professionals: metges, infermeria, gestió i serveis,...amb el màxim de garanties.


Antón Costas alerta d'un excés de concessions privades en l'administració



El catedràtic avisa que la gestió del sector públic amb criteris empresarials i d'eficiència posa en risc l'equitat

El catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona , Antón Costas , ha afirmat en la jornada Reformes i eficiència del sector públic organitzades per la consultora Deloitte i Associació per al Progrés de la Direcció,que l' Estat espanyol ha de reduir el seu excés de " capitalisme concessional ", ja que porta a un mal ús de la col·laboració públicoprivada.

Costas també ha qüestionat l'aplicació de criteris de gestió empresarial com l'eficiència a l'administració i el sector públic . " L'Administració no s'ha creat per ser eficient . L'objectiu és l'equitat , entesa com la capacitat d'accés a determinats serveis . És convenient tenir present la finalitat de l'equitat per no equivocar-nos en la reforma" , ha dit després de la intervenció de la secretària d'Administració i Funció Pública , Meritxell Masó , que ha traçat els eixos bàsics de la reforma que prepara la Generalitat i sí que s'ha referit a termes com l’" eficàcia " dels serveis públics o la "falta d'orientació a resultats " . " Gestionar el públic amb criteris privats demostra , per l'experiència dels Estats Units , que és manifestament millorable . L'equitat pot destorbar , però té fonament" , ha conclòs.

divendres, 21 de febrer del 2014

TEMPS DE CANVIS A l’ICS



La Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’ICS, ha aprovat els següents canvis en l’equip directiu de l’ICS:





  • Antoni Juan Pastor, fins ara director de l’Hospital Josep Trueta de Girona, s’incorporarà com a nou director assistencial en substitució de Jaume Benavent Areu.
  • Clara Parés Massagué, fins ara directora financera de la Gerència Territorial Metropolitana Nord, passarà a ocupar el càrrec de directora Econòmica i d’Organització en substitució de Santiago Cardona Mestre.
  • Sara Manjón del Solar, fins ara adjunta a la Direcció de Recursos Humans de la Gerència Territorial Metro Nord, serà la nova directora de Recursos Humans en substitució de Xavier Saballs Bruell.

dijous, 13 de febrer del 2014

Catalunya, a la cua de l'Estat en despesa sanitària per càpita

Publica El Periódico
La Generalitat posa aquest any 1.095 euros per ciutadà, al darrere de 14 comunitats
Les llistes d'espera i el sou del personal carreguen amb el pitjor llast de la crisi
Tot i que els indicadors que calibren la salut dels ciutadans situen Catalunya, des que es va iniciar la crisi, per sobre de la mitjana espanyola en temes com l'atenció de l'infart, l'ictus, el control d'infeccions i la cirurgia del càncer, el pressupost sanitari per càpita de la Generalitat no ha deixat de caure anualment des del 2011, i el 2014 serà el tercer pitjor d'Espanya. Només les Balears i el País Valencià destinaran aquest any menys euros per persona a assistència sanitària. El pressupost català del 2014 destina una despesa sanitària per càpita de 1.095,34 euros.

dijous, 6 de febrer del 2014

Anticorrupció demana tres anys de presó per a l'exdelegat de la Generalitat José Ignacio Cuervo per estafar l'ICS

Publica l’Ara
També demana dos anys de presó per a l'exgerent de l'Hospital de Sant Pau Jordi Varela, per haver ajudat Cuervo a enganyar l'ICS amb un doble contracte
La Fiscalia Anticorrupció demana tres anys de presó per a l'exdelegat de la Generalitat a Madrid i ex tinent d'alcalde de Barcelona José Ignacio Cuervo per un delicte d'estafa, en haver cobrat de l'Institut Català de la Salut (ICS) mentre treballava i cobrava també de l'Hospital de Sant Pau. El fiscal també demana dos anys de presó per a l'exgerent del Sant Pau Jordi Varela per cooperació necessària, ja que hauria ajudat Cuervo a cobrar dos sous per la mateixa feina. El ministeri públic demana a Cuervo que retorni els 47.000 euros cobrats indegudament.

dimarts, 4 de febrer del 2014

Suspensió de la privatització de la sanitat a Madrid



Intersindical-CSC celebrem  l’anunci de suspensió de la privatització de la sanitat pública de la Comunitat de Madrid.



El President de la Comunitat de Madrid va comunicar, en roda de premsa, la decisió de suspendre la privatització de sis hospitals públics, així com la dimissió del seu Conseller de Sanitat.
Aquesta anunci constitueix una gran noticia pels que defensem un model de sanitat pública de gestió directa i per la ciutadania, així com un revés important per les polítiques privatitzadores del Partit Popular, en aquest cas de la Comunitat de Madrid.