dijous, 31 de gener del 2013

Convocatòria Primària-DUI-2010



DOGC d’adjudicació de places vacants de la categoria professional de diplomat/da sanitari/ària d’infermeria (subgrup A2) pel sistema de concurs oposició (núm. de registre de la convocatòria Primària-DUI-2010).
Accedeix-hi

Convocatòria H.Barcelona-TERD-2010



DOGC d’adjudicació de places vacants de la categoria professional de tècnic/a especialista de grau superior sanitari (subgrup C1) pel sistema de concurs oposició (núm. de registre de la convocatòria H.Barcelona-TERD-2010).

Privatitzar l'ABS de l'Escala només fa estalviar 8.000 euros

Publica El Punt/Avui

En el concurs convocat per Catsalut, Eulen va fer una millor oferta en una única partida

L'empresa també va obtenir més punts en el projecte tècnic

El Departament de Salut s'estalviarà un total de 7.999 euros a l'any amb la privatització de la gestió de l'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala. L'oferta econòmica presentada per l'empresa Eulen Servicios Sociosanitarios SA –a la qual Catsalut ha adjudicat la gestió de l'ABS de l'Escala per deu anys– és de 2.441.890,83 euros a l'any, 7.999 menys que la feta per la Fundació Salut Empordà. En els dos casos, les empreses licitadores van oferir un preu inferior al màxim proposat per Catsalut en el concurs. I els diners que s'estalviarà Salut corresponen íntegrament a l'apartat relatiu a les tires reactives, un producte que s'utilitza per determinar la presència d'algunes substàncies, com per exemple l'existència de sucre a la sang. En la resta d'apartats –equip d'atenció primària, productes intermedis, salut bucodental, reforços d'estiu i atenció a pacients crònics, complexos i fràgils–, Salut Empordà i Eulen van presentar unes xifres pràcticament calcades.

dimecres, 30 de gener del 2013

S'han disparat els preus del medicaments no subvencionats

Publica 3/24

Els preus d'alguns medicaments s'estan disparant. De la llista de 400 medicaments que la sanitat pública va deixar de subvencionar el setembre passat, uns quants s'han encarit de cop
Per un determinat medicament que fins fa quatre dies valia 8,80 euros, avui en demanen 19,98 euros. Es tracta d'un dels medicaments que la sanitat pública va deixar de finançar a finals de l'any passat i que en principi es va dir que no pujaria.
És un exemple del que ha començat a passar amb alguns dels 400 medicaments que al setembre van deixar d'estar finançats per la sanitat pública. Alguns han doblat el preu, i altres gairebé l'han triplicat. 

L'ABS de l'Escala, la primera de gestió privada a Catalunya


Publica El Punt/Avui
Catsalut ha adjudicat a l'empresa Eulen la gestió dels serveis d'atenció primària adduint que l'oferta era econòmicament més avantatjosa
La Fundació Salut Empordà, que se n'ocupava fins ara, recorrerà contra la resolució
L'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala (Alt Empordà) serà la primera de Catalunya que serà gestionada per una empresa privada, concretament Eulen Servicios Sanitarios SA. Així ho ha decidit el director del Servei Català de la Salut (Catsalut), Josep Maria Padrosa, en la resolució definitiva d'adjudicació del contracte amb data del 25 de gener, per la qual s'atorga la concessió dels serveis sanitaris d'atenció primària per 2,4 milions d'euros.

dilluns, 28 de gener del 2013

Metges de família es rebel·len contra la nova targeta Cuida'm per a malalts fràgils


Publica Ara
Pacients amb Alzheimer, autisme o dany cerebral disposaran d'un carnet especial a partir d'aquest any
Encara no s'ha implantat però la nova targeta sanitària Cuida'm, per a pacients amb demències o discapacitat intel·lectual, ja ha aixecat polèmica. Segons alguns metges de família vulnera el dret a la intimitat.
Centres d'atenció primària de Manresa, Cornellà de Llobregat i el Maresme són els primers on aquest any s'implantarà en el marc d'una prova pilot la nova targeta sanitària Cuida'm per a pacients fràgils, que el departament de Salut presentarà en els dies vinents. L'objectiu és que aquestes persones tinguin una atenció específica als centres sanitaris.
Podran disposar de la nova targeta les persones de qualsevol edat amb demència -des d'Alzheimer fins a Parkinson o malaltia de Huntington-, amb discapacitat intel·lectual greu i profunda o lleu i moderada amb trastorns de conducta, les persones amb trastorns de l'espectre autista i les que tenen dany cerebral i que necessiten l'acompanyament d'un cuidador quan van al metge.

divendres, 25 de gener del 2013

Les administracions van destruir 23.000 llocs de treball el 2012


Publica El País
Un de cada vuit llocs de treball perduts correspon al sector públic
Les administracions públiques van contribuir de manera notable en l'augment de l'atur registrat a Catalunya el 2012. Ajuntaments, diputacions, Generalitat i organismes associats van deixar sense feina a 23.000 persones l'any passat, fet que suposa un 12% del total d'ocupació destruït, segons l'Enquesta de Població Activa (EPA) que va publicar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El 2011, la pèrdua d'ocupació en el sector públic no va arribar ni a l'1%.
Un dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) més sonats va ser el de l'Incasòl el passat estiu, amb 173 acomiadaments. Però el salt fins als 23.000 acomiadats només pot explicar-se per un degoteig silenciós, servei a servei. Les víctimes han estat les diferents modalitats de contractació que té l'Administració si es resten els funcionaris: laborals i, sobretot, interins.

dijous, 24 de gener del 2013

El poble català, sobirà per decidir



Publica El Punt/Avui
El Parlament va obrir ahir formalment el procés per a l'exercici del dret a decidir. Amb el reconeixement, solemne, que el poble de Catalunya té “caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà” per determinar el seu futur, la cambra catalana va inaugurar la legislatura de la consulta. La de la declaració de principis ha estat la primera de les moltes votacions que se sotmetran a la cambra si CiU i ERC segueixen al peu de la lletra el pacte de governabilitat. L'inici del procés ha sacsejat i polaritzat el Parlament. L'hemicicle es divideix ja en dos blocs: el dels 85 diputats del “sí” (la federació, els republicans, ICV-EUiA) i el dels 41 del “no” (el PSC, el PP i Ciutadans). Només la CUP navega amb un “sí crític” expressat amb un vot a favor i dues abstencions. El titular, però, se l'enduia el PSC. El partit de Pere Navarro passa a engreixar el bloc unionista.

dimecres, 23 de gener del 2013

BORSA DE TREBALL: CALENDARI DE BAREMACIONS 2013


Les baremacions de caràcter ordinari per al 2013 estan previstes per als mesos de març, juny, setembre i novembre.
Les baremacions es realitzaran durant la primera quinzena del mes, excepte la de novembre que es realitzarà durant la segona quinzena. 

dimarts, 22 de gener del 2013

La Generalitat aposta per crear consorcis per desmembrar l'ICS


Publica El País
Un ens públic agruparà l'Arnau de Vilanova de Lleida amb dos hospitals
Salut paga 20.000 euros a la consultora PWC pels preparatius
La Generalitat de Catalunya, assessorada per la consultora PricewaterhouseCoopers (PWC), ha decidit apostar per un consorci com la figura jurídica amb la qual començar el desmembrament de l'Institut Català de la Salut (ICS) en una vintena de societats, un dels principals objectius del conseller de Salut, Boi Ruiz, des que va arribar al càrrec fa ara poc més de dos anys.

El rei i el príncep recuperen la paga extra

El pressupost de la casa reial per aquest 2013 s'ha reduït un 4% respecte el 2012 i se situa, per primera vegada, per sota dels 8 milions d'euros. Així, la casa reial disposarà aquest any d'un total de 7.930.000 euros, uns 300.000 euros menys que al 2012.

Tot i aquesta retallada, el rei Joan Carles I no s'abaixarà el sou, sinó que recupera la paga extra que va perdre l'any passat. el seu fill també la recupera. Així, el rei rebrà aquest any un total de 292.752 euros bruts i Felip de Borbó un total de 146.376 euros bruts. Qui sí ha notat aquesta davallada són la reina, la princesa i les infantes, ja que les seves assignacions s'han retallat un total de 55.000 euros.

La Zarzuela té previst gastar menys en despeses de personal, atencions protocol·làries i de representació i en comissions de servei. Una altra de les mesures que ha pres la casa reial ha estat retallar la quantitat de cotxes oficials a disposició de la monarquia, que passen de 72 a 45

El caramel d'un nou finançament

Núria Bosch  Catedràtica d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona
No fa gaire vaig publicar un article on deia que, quan Catalunya estigués financerament ben ofegada, el govern espanyol li oferiria una reforma del sistema de finançament autonòmic. A més, aquest any toca revisar-lo.
En aquesta línia s'han pronunciat recentment la líder del PP català i el ministre d'Afers Exteriors. Alícia Sánchez-Camacho planteja el que anomena "un finançament singular" per a Catalunya i García-Margallo creu que es pot frenar el sobiranisme reformant el sistema de finançament.
Hi ha diverses raons per afirmar que la reforma que s'oferirà al govern català no satisfarà en cap sentit les seves aspiracions en aquesta qüestió: tenir la hisenda pròpia d'un estat.

divendres, 18 de gener del 2013

Humor Gràfic


Concurs de trasllat


A la darrera reunió del grup de treball, del dia 11 de gener, la part social ha fet la següent  proposta respecte a les places a convocar i l’assignació de llocs de treball:
La llista de places vacants amb identificació dels centres de treball en què estan ubicades ha de ser pública abans de l’acte d’elecció. En el cas de l’Atenció Primària hem d’entendre per centre de treball el CAP.
En l’acte d’elecció de plaça s’escollirà el centre de treball concret en què els professionals volen exercir les seves funcions.

dimecres, 16 de gener del 2013

Els hospitals catalans s'organitzen contra les retallades


Publica ARA
La primera acció conjunta de la nova coordinadora laboral dels centres sanitaris serà el 23 de febrer, coincidint amb la protesta convocada a Madrid
Els comitès d'empresa de 37 hospitals catalans s'han reunit aquest dimecres per acordar accions conjuntes per protestar contra les retallades a sanitat, que es concretaran en un manifest conjunt. Han segellat la creació d'una coordinadora laboral dels centres sanitaris i la seva primera gran acció conjunta serà una protesta el 23 de febrer, coincidint amb la marxa convocada pel sector a Madrid.

Les farmàcies deixaran de cobrar l'euro per recepta aquest dimecres a les 11 de la nit


Publica ARA
El Tribunal Constitucional notifica a la Generalitat la suspensió de la mesura després de l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol
Les farmàcies catalanes deixaran de cobrar la taxa de l'euro per recepta aquest dimecres a les 11 de la nit. La mesura s'ha pres després que el departament de Salut hagi rebut aquest dimecres al migdia la comunicació oficial de l'admissió a tràmit del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol. La conselleria de Boi Ruiz havia anunciat dimarts que cobraria la taxa fins que no rebés la notificació de la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Constitucional (TC). El Servei Català de la Salut ha comunicat la mesura al Consell del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i procedirà a adaptar els sistemes informàtics.

dilluns, 14 de gener del 2013

Acreditació del nivell d'anglès


Les universitats catalanes creen el certificat CLUC, pioner i optatiu per acreditar el nivell d'anglès B1, B2.1 i B2
El Govern de la Generalitat i les 12 universitats catalanes, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), ofereixen aquest any el nou Certificat de Llengües de les Universitats Catalanes (CLUC), inèdit a l'Estat espanyol, que acredita el nivell d'anglès B1, B2.1 i B2 d'acord amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües i té el reconeixement del CIC.
El poden obtenir tant el públic universitari com professionals externs que necessitin certificar el seu nivell d'anglès. Aquest certificat optatiu reconeix un determinat nivell d'anglès que serà vàlid a qualsevol universitat que formi part de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).
A Europa, Catalunya esdevé pionera juntament amb Alemanya, on UniCert acredita els certificats que emeten les universitats alemanyes que s'hi adhereixen.

El temps d'espera per ser operat segueix augmentant


Publica El Punt/Avui
Les darreres dades publicades per Salut mostren que en el primer semestre del 2012 la demora es va incrementar onze dies de mitjana
La llista de pacients disminueix en 400 persones

Quatre mesos i 28 dies és el temps que han d'esperar, de mitjana, per ser operats als hospitals públics els pacients que necessiten una intervenció no urgent. Aquesta era, almenys, la demora que hi havia per a aquest tipus d'operacions el juny del 2012, segons les dades publicades fa uns dies pel Departament de Salut, les últimes disponibles sobre llistes d'espera. Les xifres, accessibles des de la web de Catsalut, mostren que, en sis mesos, el temps per entrar a la sala d'operacions ha augmentat onze dies, ja que, segons l'anterior balanç de Salut, l'espera el desembre del 2011 se situava en quatre mesos i disset dies de mitjana. Per contra, el nombre de pacients en llista d'espera ha disminuït en 400 persones i ha passat de 80.540 a 80.140.

divendres, 11 de gener del 2013

Convocatòria H.Barcelona-DUI-2010

Llistat ordenat sumatori de notes i mèrits provisionals

Accedeix-hi

L'Institut Català de la Salut acaba la implantació de la recepta electrònica



Publica El Periódico
Metges i hospitals públics catalans podran accedir al pla de medicació de cada pacient
La prescripció electrònica s'ha implantat a tots els hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) per reduir els possibles errors en la medicació, ha informat aquesta institució.
La recepta electrònica mostra tot el pla de medicació del pacient, cosa que permet millorar la coordinació entre els diferents metges, infermers i farmacèutics, i es detecten més fàcilment possibles incompatibilitats entre fàrmacs. Així mateix, aquesta eina ofereix un servei de missatgeria que facilita la comunicació entre els diferents professionals que atenen el pacient.
Tots els canvis que es fan en el tractament del pacient queden registrats automàticament a la història clínica, i això és especialment rellevant per a la seguretat dels malalts crònics, que acostumen a necessitar canvis freqüents de medicació.

dimarts, 8 de gener del 2013

Govern britànic: El proper assalt, la sanitat

Andy Robinson
Després del seu èxit a la privatitzada xarxa ferroviària i la venda del banc Northern Rock, nacionalitzat el 2009, Virgin no ha desaprofitat la següent oportunitat que li presenta el Govern britànic: la privatització de la sanitat pública. L'empresa de Richard Branson ja gestiona una vintena de proveïdores de serveis abans proporcionats pel National Health Service (NHS) en àrees com dermatologia, fisioteràpia i reumatologia.
Virgin Care va convidar els metges de família a ser socis de les seves empreses, una idea innovadora que va haver de ser abandonada quan es va aprovar la nova llei de sanitat que converteix els metges de família en els principals responsables de gestionar les compres de l'NHS i de contractar serveis externs. "Hi va haver possibles conflictes d'interessos", reconeix l'empresa.

dijous, 3 de gener del 2013

Entra en vigor la normativa que endarrereix l'edat de jubilació fins als 67 anys

L'Executiu de Rajoy va tancar l'any amb l'aprovació del text que desenvolupa la Llei 27/2011 de reforma del sistema públic de pensions, realitzat en la darrera legislatura de Zapatero amb el suport dels sindicats CCOO i UGT i que va entrar en vigor l'1 de gener.

La normativa estableix un retard progressiu de l'edat de jubilació fins a 67 a l’any el 2027 i  fixa la forma de fer la transició. Per jubilar-se als  65 anys s’han d'haver cotitzat a la Seguretat Social durant 38 anys i sis mesos.

Un altre dels canvis introduïts s’han de fer el càlcul per a l'accés a la prestació de la pensió. Fins ara, el càlcul s'ha realitzat en els últims 15 anys de cotització, però després de l'adopció de la normativa el cobrament de la prestació es determinarà sobre la base dels darrers 25 anys. Això significarà en el futur una forta caiguda en la quantia  de les pensions.