dimecres, 31 d’octubre del 2012

Dades de salut i econòmics de cada centre

Agències

El Departament de Salut i el Servei Català de la Salut (CatSalut) donaran a conèixer a finals d'aquest any per primer cop els resultats de salut i econòmics de tots els centres d'atenció primària, i ho farà identificant nominalment. Serà el primer informe específic sobre el primer nivell assistencial que sortirà de la Central de Resultats, que ja ha publicat quatre documents relatius al sector hospitalari, i es basarà en dades de 2011.


El quart informe de la Central sobre els hospitals, fet públic el passat mes de juliol, recull 60 indicadors assistencials i de gestió sobre 63 centres d'aguts, identificats i desglossats per primera vegada a cada un d'ells.

Segons va informar llavors l'Administració sanitària catalana, la iniciativa respon a la demanda de transparència, tant en les decisions polítiques com en la gestió dels recursos públics i és una eina de treball que permetrà avaluar les possibles oportunitats de millora de cada centre, identificar les millors pràctiques entre els centres del mateix nivell assistencial i millorar el conjunt del sistema assistencial.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

Convocatòria Primària-DUI-2010

Han sortit publicats:


Els resultats definitius del concurs de mèrits de la fase de concurs oposició.

El resultat final de la fase de concurs oposició, amb indicació del número d’ordre de classificació final assolit per cada persona aspirant.

Les destinacions corresponents de les  places que figuren a la convocatòria.

Accedeix-hi


dilluns, 29 d’octubre del 2012

La Intersindical-CSC convoca vaga general el 14 N

La Intersindical-CSC s’afegeix a la convocatòria de vaga pel proper 14 de novembre, tot coincidint amb la data acordada en d’altres països de la perifèria europea, com Portugal i per les organitzacions sindicals majoritàries de l’àmbit de l’Estat espanyol.

Aquesta mobilització d’abast europeu es fa en resposta a les mesures d’ajustament que lluny de suposar una via de sortida a la situació de crisi encara l’aprofundeix més, aquestes mesures venen decidides des del BCE i la Comissió Europea i acaben sent executades pels governs de torn.

Som conscients que la resposta ha de ser el mes massiva possible, i ha d’implicar a totes les organitzacions sindicals. Des de la Intersindical-CSC entenem també que ha de ser una oportunitat per deixar clar que el poble de Catalunya ha iniciat un procés cap a l’exercici del dret a decidir i que situacions d’espoli com l’actual dèficit fiscal agreugen de manera injusta les condicions de vida dels sectors socials més desafavorits.

divendres, 26 d’octubre del 2012

Col•legis Oficials i Associacions fan públic un manifest a favor del dret a decidir

Col·legis Oficials i Associacions volem manifestar el nostre suport a:

1. La Resolució del Parlament de Catalunya del passat dia 27 en el sentit de constatar “la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col•lectiu, com a única via per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies” .

2. Com a representants de professionals del nostre país, volem oferir la nostra voluntat i disponibilitat per contribuir des de les nostres institucions, a  consolidar i a impulsar el posicionament del Parlament amb totes aquelles aportacions per permetin a Catalunya bastir-se d'instruments propis per fer possible un autèntic progrés social, econòmic i cultural.

Signat  de moment per 38 col·legis professionals i associacions, d’entre ells: Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Col·legi Oficial d’Infermeria de Lleida, Col·legi Oficial d’Infermeria de Girona, Consell Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, …

La Conselleria de Salut confirma que no aprovarà la reforma del Clínic abans de les eleccions

La secretària general del Departament de Salut de la Generalitat, Roser Fernández, ha confirmat que la reforma jurídica de l'Hospital Clínic de Barcelona no s'aprovarà abans de les eleccions del proper  dia 25 de novembre.

"Està tot a punt, però és una mesura important que, igual que les proves pilot de reformulació de l'Institut Català de la Salut (divisió en diverses empreses públiques), ha de passar pel circuit democràtic corresponent. (...) No tenim res a amagar ".

dilluns, 22 d’octubre del 2012

dijous, 18 d’octubre del 2012

14 N: Contra les retallades que fomenten la desigualtat social



La jornada d'acció i solidaritat que es convocarà a l’àmbit europeu el 14 de novembre es traduirà en vagues, manifestacions i altres accions que s’organitzaran de forma coordinada pels sindicats de cada estat comunitari. L'objectiu és sumar com més països millor per expressar la forta oposició a les mesures d'austeritat que estan arrossegant Europa cap a l'estancament econòmic i el desmantellament continuat de l'Estat del benestar.
És vol denunciar que les retallades que s'estan aplicant per reduir el dèficit en comptes de restaurar la confiança en l'economia, estan servint per empitjorar les desigualtats i augmentar les injustícies.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

DECIDIM!

"Cap matrimoni en crisi sobreviu perquè es declari il·legal el divorci"
Financial Times


Els empleats públics cobraran la meitat durant els tres primers dies de baixa

Segons publica El Periódico

En queden exclosos els treballadors en tractament de radioteràpia i quimioteràpia i les embarassades
Els empleats públics de l'administració ... que es trobin en situació d'incapacitat temporal per malaltia, a partir d'avui veuran reduïdes les seves retribucions des del primer dia en un 50%, en lloc de percebre la totalitat del seu salari durant els 90 primers dies de baixa com fins ara.
A l'espera que les secretaries d'Estat d'Administracions Públiques i de Pressupostos n'indiquin l'aplicació concreta, segons es va comprometre el Govern amb els sindicats del sector, la mesura ha entrat en vigor en els termes del decret llei 20/2012 de nous ajustos aprovat el 13 de juliol.

dijous, 11 d’octubre del 2012

Cada català llença a l'any uns 266 euros en menjar

Publica el Punt/Avui
Més de 462 tones d'aliments procedents de les llars acaben a les escombraries cada any, segons l'estudi ‘Save food' del 2012
Catalunya és la comunitat menys impulsiva a l'hora de comprar

La seguretat social catalana tindria un saldo positiu del 12,7% del PIB fora de la caixa única espanyola

Publica Ara

Segons les dades d'un informe elaborat per la conselleria d'Economia amb les xifres de 1995 a 2010, el superàvit seria de 24.774 milions d'euros.

Una seguretat social catalana fora de la caixa única espanyola hauria acabat l'any 2010 amb un superàvit equivalent al 12,7% del PIB. Aquesta és la conclusió d'un informe elaborat pel departament d'Economia de la Generalitat, que ha calculat la diferència entre les aportacions catalanes a la Seguretat Social i els organismes que en depenen i les aportacions que aquests han fet a Catalunya.

dimecres, 3 d’octubre del 2012

El ministeri de Sanitat farà passar revàlides als metges periòdicament

Publica Ara

El Consell Interterritorial de Salut espanyol, que se celebra aquest dimecres, aprovarà un llibre blanc de les professions sanitàries. L’esborrany estableix que els metges siguin avaluats periòdicament per evitar que “s’anquilosin”, en paraules d'un portaveu del Ministerio de Salud.
Aquest és un dels punts de l’ordre del dia d’una reunió que ha quedat diluida al no ser inclosa la revisió de la cartera bàsica de serveis. El que sí que s’ha d’aprovar és la Xarxa Espanyola d’Agències d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries i Prestacions del Sistema Nacional de Salut, un òrgan que farà recomanacions i prioritzarà els avenços tecnològics en matèria de sanitat que hagin demostrat la seva eficàcia per ser inclosos dins del catàleg de serveis.
El consell també ha d’aprovar els requisits que han de subscriure els immigrants irregulars sense targeta sanitària així com els europeus que venen aquí a fer-se tractaments gratuïts. Se’ls farà pagar quotes mensuals de 59,20 euros i de 155,40 pels majors de 65 anys.

dimarts, 2 d’octubre del 2012

La investigació sobre la sanitat pública catalana haurà d’esperar a la nova legislatura

Publiquen Agències
La comissió d’investigació sobre la gestió de la sanitat pública catalana que havia de començar a caminar aquest mes d’octubre haurà d’esperar fins que el Parlament tingui la seva nova configuració. La convocatòria dels nous comicis electorals a Catalunya anunciada pel president Artur Mas la setmana passada ha deixat en stand-by la comissió, que hauria d’haver començat aquest mateix dilluns dia 1.

El Presupuestos espanyols per a 2013 aprofundeixen l'atac als drets socials

La Intersindical-CSC ha denunciat que els pressupostos de l'Estat espanyol per al 2013 portaran un greu deteriorament dels drets laborals i socials, ja que entre altres coses imposa la prioritat del pagament del deute sobre la resta de qüestions.  Els importa un rave l'atur i l'economia real. Cada vegada és més evident que els que governen no representen els interessos de la majoria de la població.
 El deute contret per l'Estat espanyol és il·legítim, cal exigir que es faci una auditoria del deute públic i no es pagui la part que es declari il·legítima, com ho han fet alguns altres països. Pel que fa a els diners que s’estan donant a la banca, cal tenir molt clar que no es recuperaran. Ni serviran per facilitar crèdit a les PIMES ni per generar ocupació. De cada quatre euros que gasta l'Estat un serà per al pagament dels interessos del deute, prop de 38.600 milions d'euros.

Niño Becerra: "No cal ser un premi Nobel per adonar-se que la Catalunya independent és viable"

Publiquen Agències
El catedràtic d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià assegura a 8TV que el país tindria un saldo positiu de 13.617 milions en un estat propi
La Catalunya independent seria viable econòmicament i és una obvietat, almenys segons el catedràtic d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià Santiago Niño Becerra. "No cal ser un premi Nobel per adonar-se que la Catalunya independent és viable".