INGREDIENTS (4 persones)
-
500g de bacallà dessalat
-
1 paquet de 115g de puré de patata
-
½ litre de llet
-
½ got d’oli
-
sal i pebre
ELABORACIÓ
Bullir el bacallà (dessalat prèviament durant dos
dies abans amb aigua dins de la nevera) durant 10 minuts. Després escorre’l i
un cop fred esmicolar-lo en trossets ben petits.
Mentre es refreda el bacallà es fa el puré de patata
amb el ½ litre de llet.
Seguidament es posa el bacallà en una cassola amb
l’oli calent i es treballa amb una cullera fins que es fa una pasta homogènia.
S’hi afegeix el puré i es cou durant uns minuts sense deixar de remenar fins a
tenir-ho tot ben barrejat. En aquest moment es pot afegir pebre i rectificar de
sal, si cal.
Finalment es gratina al forn amb
formatge ratllat per sobre. Es pot col·locar coure en cassoletes individuals de
fang o bé en una plata gran i servir directament a taula.
Si ens el volem endur a la carmanyola, un cop gratinat i fred el podem
congelar en racions individuals per consumir-lo quan calgui.
I ja sabeu, si voleu participar amb les vostres receptes feu-nos-les arribar al correu intersindical_csc.bcn.ics@gencat.cat. Si hi podeu adjuntar una foto, millor que millor.