dimarts, 6 de març del 2012

8 de març de 2012: dignitat i lluita són noms de dona!


Ens enfrontem a una ofensiva de llarg abast en el temps orientada a retallar els nostres drets laborals i socials més bàsics, ens enfrontem a una reforma laboral i de negociació col·lectiva imposada de forma antidemocràtica, sense debat ni informació prèvia. I la reforma que ens volen imposar, supera les nostres pitjors previsions.


Nosaltres, les dones treballadores remunerades i no remunerades, en aquest escenari ens hem de posicionar amb fermesa, desenvolupant la solidaritat i esdevenint actrius actives de la reivindicació i la transformació social.

En l’actual escenari d'atac generalitzat contra els drets bàsics de la població i de la classe treballadora, no podem deixar d'assenyalar que les dones seguim estant pitjor situades en un mercat de treball precari i dividit sexualment. Sobrerepresentades en la desocupació, en l'ocupació temporal, a temps parcial i en la subocupació.I davant d'això les dones tenim molt a dir i a fer.
Ens sobren raons per mobilitzar-nos. Per això, aquest 8 de març sortim al carrer reivindicant el dret a una vida digna, enfrontant les retallades, i preparant el camí per a una vaga general que considerem necessària amb urgència.

Dignitat i lluita són noms de dona!
Sense comptabilitzar l'economia informal, submergida, ni tota la feina reproductiva i de cura a persones i llar no remunerada.

La feminització de la pobresa no té aturador. L'actual ofensiva neoliberal cerca la rebaixa dels salaris, substituir ocupació amb drets per ocupació precària, i reforçar el poder de l'empresari en la relació laboral. La reducció salarial i la pèrdua del poder adquisitiu afecta de manera desproporcionada a les dones, també en el cas de les pensions. Estan empobrint les nostres condicions de treball i de vida.